Cardiologie vasculară

Chirurgia cardiovasculară se ocupă cu diagnosticul și tratamentul chirurgical al bolilor cardiovasculare – afecțiuni ale cordului și vascularizației acestuia, anevrisme, disecții sau ocluzii ale arterelor, venelor și vaselor limfatice.

Chirurgia cardiovasculară tratează complicațiile bolilor cardiace ischemice, bolile cardiace valvulare, bolile congenitale de inimă și ateromatoza arterială.
În evoluție, bolile cardiovasculare depășesc stadiul de control terapeutic și devin boli cu indicație pentru tratament chirurgical.

Cardiologie vasculară la VIENA MEDICAL

La VIENA MEDICAL, pacientul beneficiază de o evaluare cardiovasculară completă prin investigații noninvazive și complete, premergătoare intervențiilor chirurgicale de specialitate.

Câteva explicații ale procedurilor efectuate la Viena Medical de chirurgii noștri cardiovasculari, veniți din Centrul Universitar Timișoara:
Scleroterapia –
Reprezinta o metoda de tratament prin care se trateaza micile dilatatii vasculare de la nivelul pielii, rosietice sau albastrui, situate in special in zona coapselor, gambelor, spatele genunchilor sau gleznelor.

Este o procedura simpla, rapida, cu efecte atat de ordin medical cat si estetic, prin care se injecteaza direct in vase o substanta ce determina inchiderea si disparitia acestora. Odata cu rezultatul cosmetic asupra pielii, dispar si simptomele neplacute legate de prezenta acestor vase: senzatia de arsura, furnicaturi, tensiune, durere si crampe nocturne.

Tratamentul se adreseaza oricarui pacient, indiferent de varsta sau sex. Nu se recomanda in timpul sarcinii sau alaptarii. Pentru un tratament cat mai eficient, sunt necesare mai multe sedinte la intervale variabile, in functie de mai multi factori individuali.

Indice glezna brat
Determinarea IGB este simplă, nedureroasă, o manevră uşor acceptată de pacient, fiind percepută de acesta ca o metodă similară cu determinarea tensiunii arteriale. Durata investigaţiei este scurtă, de până la 5 minute, şi poate fi repetată oricând.
Se determină tensiunea arterială (TA) sistolică la ambele braţe, cu aparatul Doppler, notând primul semnal sonor la nivelul arterei brahiale. Pentru calculul IGB se ia în considerare cea mai mare valoare tensională dintre cele două braţe.

Apoi se determină valoarea tensională sistolică ca primul semnal Doppler sonor la arterele tibială posterioară şi pedioasă, la ambele membre inferioare.

IGB se calculează pentru fiecare membru inferior, ca raport al TA la membrul inferior/TA braţ, luându-se în considerare cea mai mare dintre valorile TA ale tibialei posterioare şi, respectiv, popliteei.

Ecografia Doppler
Este un test sau o analiza in cadrul careia se folosesc ultrasunete. Testul Doppler venos ofera imagini precise ale vaselor de sange, respectiv venelor, care ajuta la evaluarea structurii si dimensiunilor lor.

In plus fata de o ecografie standard, prin intermediul acestei investigatii se poate masura si fluxul de sange din vene, urmarind directia, viteza si volumul acestuia.

Chirurgie vasculară medici și prețuri/investigație

Radu Avram (medic specialist Timișoara)

Dumitrașcu Adela  (medic specialist Timișoara)

Consultație chirurgie vasculară – medic specialist

 

300 Ron

Control (1 lună de la consultație)

 

100 Ron

Ecografie Doppler  venoasa – membrul inferior unilateral

 

200 Ron

Ecografie Doppler venoasa – membre inferioare  bilateral

 

300 Ron

Ecografie Doppler arteriala membrul inferior unilateral

 

200 Ron

Ecografie Doppler arteriala – membre inferioare bilateral

 

300 Ron

Ecografie Doppler venoasa ( control 1 luna)

 

100 Ron

Ecografie artere  carotide

 

250 Ron

Evaluare circulație periferică (pulsuri periferice, IGB)

 

150 Ron

Mici interv teg, tes cel subcut (1f anestezie locala)

 

400 Ron

Mici interv teg, tes cel subcut (2f anestezie locala)

 

500 Ron

Scleroterapie (0,2%, 0,5%, 2% )

 

500 Ron

Pansament plaga

 

100 Ron

Pansament complex

 

180 Ron

Pansament rigid (ulcere venoase)

 

270Ron

Medici Chirurgie Vasculară
Dr. Avram Radu

Dr. Avram Radu

Chirurgie vasculară