Nefrologie

Nefrologia este ramura medicinei interne care se ocupă cu diagnosticul și tratamentul non-chirurgical al afecțiunilor aparatului reno-urinar și al complicațiilor acestora.

Terapia de supleare a funcției renale cuprinde: hemodializa, hemofiltrarea, hemodiafiltrarea, hemoperfuzia, ultrafiltrarea izolată, dializa peritoneală, plasmafereza și transplantul renal.

Q

Litotriție extracorporală cu unde de șoc (ESWL)

La VIENA MEDICAL, pacientul poate beneficia de litotriție extracorporală cu unde de șoc (ESWL): procedură modernă, non-invazivă de fragmentare a calculilor renali ale căror dimensiuni (până la 2 cm și care nu asociază blocaj renal) fac improbabilă eliminarea spontană.

Prin undele de șoc concentrate asupra calculilor, aceștia se sparg în fragmente mai mici, eliminate prin urină în zilele următoare.

Nefrologie la VIENA MEDICAL

Dacă te confrunți cu afectare renală și ai nevoie de expertiza unui medic nefrolog, te așteptăm la VIENA MEDICAL!

Afecțiunile rinichilor pot da manifestări multiple, bolile renale putând fi acute sau cronice. Indiferent de caz, aceste boli necesită monitorizare atentă a evoluției, tratamentului și complicațiilor.

În cazul pacienților dializați, medicul nefrolog are rolul de a stabili dacă există indicație pentru dializă, care este momentul începerii procedurii și tipul de dializă, de a explica pregătirea fizică necesară începerii dializei (tipul de abord vascular), de a monitoriza evoluția pacientului sub tratament și de a trata eventualele complicații survenite la pacienții aflați în tratament prin dializă cronică.

Litiaza renală este cea mai cunoscută boală renală reprezentată de prezența unor calculi localizați în rinichi/uretere/vezică/uretră. Gravitatea bolii crește odată cu dimensiunea calculului și poate necesita tratament chirurgical.
Simptomele cel mai des întâlnite sunt: greață, vărsături, febră, frisoane, dureri abdominale, dureri lombare; de asemenea, pacienții pot observa o urină mai tulbure sau modificată la culoare.
O parte dintre bolile din domeniul nefrologiei aparțin și altor arii de activitate medicală, fapt ce poate genera necesitatea efectuării unor consulturi interdisciplinare pentru o monitorizare corectă a bolii: Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, Cardiologie, Chirurgie generală, Chirurgie vasculară, Urologie.

Diagnosticul de boală renală se stabilește fie în urma unei consultații de medicină generală/medicină internă, fie apare ca o complicație sau asociere la celelalte boli sistemice coexistente ale pacientului (diabet zaharat, hipertensiune arterială), fapt care duce la o gestionare complexă a conduitei terapeutice.

Indiferent de contextul apariției suferinței tale, dispunem de cadrul adecvat pentru a investiga, diagnostica și trata manifestările și cauza bolii tale. Așadar, programează-te la VIENA MEDICAL!

Medici Nefrologie

Dr. Oana Sirbu

Dr. Oana Sirbu

Nefrologie